Aşşağıdaki resimlerde gördüğünüz problemi nasıl giderebilirim.Kayıt yaparken cubase project'e 24 bit görünen kayıt export ederken 16 bit görünüyor.Yardımlarınızı bekliyorum.
![]()
Aşşağıdaki resimlerde gördüğünüz problemi nasıl giderebilirim.Kayıt yaparken cubase project'e 24 bit görünen kayıt export ederken 16 bit görünüyor.Yardımlarınızı bekliyorum.
![]()
Exporte başlamadan hemen önce soruyor,iki streo kanalı 1 mono kanal mı yapayım diye,orada exportun kaç Hz ve kaç bit olacağını da soruyor,gözüne çarpmadı galiba.
Exporta başlamadan önce Aşağıdaki resimdeki çıkıyor karşıma.Ayarları yapıyorum.Wav formatlı yaptığımda 24 bit kabul ediyor diğerlerini denemedim ama mp3 formatta olmuyor ki benim işime lazım olanda mp3.
![]()
Evet.Tam doğru noktaya değinmişsin.
Wave ile mp3 arasındaki fark.Wave'i mp3 yapmak için sıfıra(yani meşhursinüs eğrisindeki (period olarak)0derece ve 180derece,) denk gelen bit'lerin iptal edilmesi gerekiyor.
Dolayısıyla, dosyayı wave olarak dışarı çıkarıp,harici bir yazılımla mp3'e çevirsen olur.
Ararsan bu proğramdan çok var,aklıma gelen Alive mp3 wave converter.
Teşekkür ederim.umarım cevirirken kalite kaybına uğramaz.
Birşeyi başka birşeye çevirirken illa ki,bir takım kayıplar olur,ama wave'i mp3'e çevirdikten sonraki farkı insan kulağı farketmesi imkansıza yakın.Ses kalitesi gibi kaygıların varsa,zaten cubase yerine LOGIC veya Pro-tools kullanmanı öneririm.