Arkadaşlar uzun ömürlü kullanabileceğim 600 tl civarlarında hangi referans mönitörünü önerirsiniz?
Teşekkürler...
Yazdırılabilir Görünüm
Arkadaşlar uzun ömürlü kullanabileceğim 600 tl civarlarında hangi referans mönitörünü önerirsiniz?
Teşekkürler...
Bence bi müzik aletleri satan siteye gir. Fiyatlara bak işte bu dediğini al gitsin.(Bütçene göre) Ben referans monitöründen pek anlamıyorum fakat referans monitörlerinin hepsinin amacının aynı olduğunu varsayarak bu cevabı verdim.
Anladım çok kurcalamaya gerek yok diyosun :) haklısında :)
Teşekkürler...
Rica ederim :)
Ben evde KRK Rokit 6'' kullanıyorum, fiyatı biraz tuzlu ama bütçeni zorlayıp en azından 5'' olanından alabilirsin.
Sakın 2+1, 5+1 gibi şeyler alma, alacağın bir çift sadece.
Ucuz yollu şunlar var;
COMPEL | HOPARLRLER | M-AUDIO BX5 D2 Hoparlr
Anladım. Peki yamahaları önerirmisin ?
örn:mydukkan.com :: Yamaha HS50M :: Aktif Stüdyo Monitör
Yamaha da çok iyidir Hs50m Hs80m Zaten yamahanın kalitesi ortada gayaet iyi ses monitörüdür. Ama herkez sana farklı farklı şeyler söyliycek sen bu önerileri dikkate al aklında belirsin en azından ne gibi cihazlar almalıyım nelere dikkat etmeliyim . sonra git bi müzik markete imkan varsa test et dinle hangisi hoşuna giderse onu al.
Bence o fiyat için iyi.
Özellikleri;
Crossover Frekansı : 3 kHz
Overall Frekans : 55Hz 20 kHz ( -10 dB )
5 manyetik korumalı cone düşük frekans sürücüsü
3/4 manyetik korumalı dome yüksek frekans sürücüsü
MDF Kasa
70 watt dinamik güç ( düşük frekans : 45 W 4 Ω yüksek frekans : 25 W 8 Ω )
-10 dBu/10 kΩ giriş sensivitesi
XLR Bağlantılar
5.8 kg ağırlık
Crossover 3 kHz diyor, muhtemelen duymayacaksındır bile.
Frequency response, alt frekans olarak 55 Hz demiş, ben genel en az 40 Hz'i tavsiye ederim, ama sen büyük ihtimalle bu farkı fark etmeyeceksindir, hem zaten bütçeye göre ancak bu kadar.
Anladım. Aklıma takılan bi soru var . Referans Monitörleri sadece kayıtlarda kullanılan bir monitör mü? Sahnelerde de kullanılabilir mi canlı performans olduğu için zarar görür mü? veya stüdyoda prova yaparken kullanılabilir mi?
Referans monitorleri hi-fi duyumu vermez.Yani evde tüm aşamalardan geçmiş hazır bir stüdyo albümünü dinlemek için uygun değildir.Kayıt işiyle uğraşanlar sesleri ham halinden işlenmiş seslere getirene kadar tüm yönleriyle ses frekanslarını "doğru" duymak zorundalar.Bir referans monitorüyle bir albüm parçası dinlediğinizde "bu paraya çıkan ses bu mu?" diyebilirsiniz.Sahnelerde hiç işinizi görmez.Stüdyolorda prova esnasında tabiki kullanılabilir.
Aslında istediğin yerde, istediğin şekilde, istediğin kadar, kullanabilirsin.
Ses baktın fazla bass, Eq'dan alırsın bassları, ya da atarsın bir band pass filter, parametrelerini de ayarlarsın olur biter. Dinlenmez diye birşey yok, isteyen dinler.
Kafam karıştı gerçekten . :)
Kafanın karışması normal, aslında konuyu anlamak için referans monitörleri ile normal hoparlörler arasında ne fark vardır, onu bir çalışmanı tavsiye ederim.İnternette deli gibi kaynak var, ben de forumda yazmıştım bir ara bir yerlere.
Solarsonic bütçe anlamında doğru söylüyor, ama düşün, müzik dinleyeceksin, elinde referans monitörün var, dinlenmez diye kullanmayacak mısın?
Bu arada bir parça yaptıktan sonra, ne kadar farklı sayıda ses sisteminde dinlersen o kadar iyi.
Elde başka kaynak yoksa kullanılır yahu neden kullanılmasın? :) Ha senin de dediğin gibi, 1000liraya amacına uygun, çok daha üst düzey verim alabileceğin bir sistem kurulabilir mi? Evet, kurulur.
"Ekipmanları amacına uygun kullanmak lazım."
Bu düşüncede hemfikiriz. :)
Ben proje bittikten sonra 4farklı kulaklık, 2farklı hoparlör sistemi, 3farklı ses kaynağından çevire çevire dinlediğimi bilirim. Bir telefondan, bir mp3player'dan, bir pc'den :) Ama gerçekten faydası oluyor.
Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın burada "tercih" konusu önplana çıkıyor.Bence "ne yapacağımıza" iyi karar verip ona göre davranmalıyız.Ama eğer bütçe sorunu yoksa zaten sorun da yok :)
Sanırım herkes doğru ekipman kullanımı konusunda hemfikir :)