Değerli kardeşim, 1 intro, 1 atak, 1 altyapı düzeni... Tek düze bir makina. 1990'ların başında kalmış teknoloji. Bir midisini bile yerine göre parça parça sağ kısımdaki düğmelere parçalı atar. Çalacağında her parça bitiminde midi devam etsin diye sıradaki tuşa basman gerekir. 2 yıldan fazla el altında bulundu. Zamanın düğünlerinde, mevcut klavyelerden artı yönde farkı orjinal darbukalar içeren davul seti idi. Üstelik bu sesler yer değiştirilip, her bir ritm sesi (darbuka, davul vs.) kendi keyfinize göre düzenlenebiliyordu. (Yani tonlarıyla dahi oynayabiliyordunuz). Ancak dediğimce her bir ritmin 1 er elemanlı giriş, çalış ve atak bölümünden oluşması yavanlık vermekteydi.
Öte yandan ud, kanun, organ ve yaylar iyi olmakla birlikte; diğer sesler kötü örneklenmişti. Gitarda tad alamazsın örneğin.
Setler halinde ritmler atılır.
Menüsü çok basittir, ancak, mantığını kavrayana kadar zorluk çekebilirsin.
Ritm yazılabilir. Midi yazılabilir.
Küresel Pitch Bender ise ayrı bir kullanım alışkanlığı ister.
Komalandırma basit ve paneldeki hafızalı tuşlardandır, diğer arabik klavyelerin çoğundaki gibi.
GEM WS II de aynı özellikteki komasız batı versiyonudur.
Günümüz koşullarında birkaç yüz YTL daha bütçe ayırarak, iyi klavyelere erişmeniz mümkün. Bana sorarsanız, ne kadar temiz de olsa; nostaljik bir bağ yoksa; anılarım için koleksiyonuma katmayacaksam GEM WS I almam.
Umarım geç kalmamışızdır yanıtlamakta.
Allah'a emanet olunuz.