Arkadaşlar,
Ben yaklaşık 4 ay konservatuarlı bir arkadaştan klasik metod sibemol klarnet dersi aldım. Asıl amacım Türk müziği çalmak. Özellikle hareketli klasik parçalar, oyun havaları.. Kısmet, ders aldığım kişinin Türk müziği ile hiç ilgisi yok. Ben de ders almayı bıraktım. Ne var ki kendi kendime vibrasyon, süsleme, koma sesleri gibi ayrıntıları yapacağımı zannetmiyorum. Bundan sonra ne yapmalıyım? Bu hocayla devam edeyim mi? Faydası olur mu? Yazılmış herhangi bir metod da bulamadım.

Ayrıca arkadaşım kanun çalıyor. Parçayı yerinden çalınca 1.5 ses pes, 4 ses çalınca 2 ses yukardan -inşaAllah doğru ifade etmişimdir- çalmam gerekiyor. Her seferinde transpoze etmem gerekiyor. Hiç hazır elinizde transpoze edilmiş Türk müziği parçaları var mı? Ya da bulabileceğim bir yer? Paylaşırsanız çok sevinirim. Belki buradaki klarnet ustaları bana bir yol gösterir.

Klarnetim, iyi değil. Unkapanı Müzik aletleri.com'dan kendilerinin ürettiği sibemol. Sadece beki Vandoren 5JB olarak değiştirdim. Kamış olarak da Vandoren 1 numara kullanıyorum. 2 numarada çok zorlandım.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Hürmetler...