rap müzikle uğraşıyorum home studyom da rode nt-2a mikrofonum edirol ua25ex ses kartım var pre-amp almak istiyorum ucuz yoldan sizce hangi pre-amp işimi görür ?
rap müzikle uğraşıyorum home studyom da rode nt-2a mikrofonum edirol ua25ex ses kartım var pre-amp almak istiyorum ucuz yoldan sizce hangi pre-amp işimi görür ?
kardeş benim sana önerim presonus bluetube dp almandır sana bazı kimseler studio project vtb 1 almanı söyleyecektir ama onun çıkışları bilinenden aksine çok güçsüzdür. ayrıca eğer bir preamp almayı düşünüyorsan kesinlikle yalıtım yapmalısın. yalıtımsız preamp hiç bir işe yaramaz ve yarardan çok zarar sağlar. bunu sakın unutma
Yalıtım ile preamp arasındaki bağlantıyı kuramadım ben, biraz açıklar mısın?
Bir de herkes, pre-amp'ı sihirli birşey sanıyor galiba, sanki onu alınca herşey düzeliyor.Piyasadaki ses kartlarının üzerindeki pre-amp'lar , giriş ve orta seviyedeki tüm kullanıclar için yeter de artar bile.
Haa dersiniz ki param var, o zaman tabiki alın, faydası mutlaka vardır.
KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
www.akustikkopek.com
Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html
Ben anladım, aslında rrapid doğru söylüyor. Birisi kendi vokal kaydını beğenmiyor,sesler kötü geliyor, arkadaşları diyor ki ,pre-amp al düzelir. Ben çok şahit oluyorum bu durumlara maalesef.
KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
www.akustikkopek.com
Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html
Hayır ben o bağlantıyı nasıl kurduğuna şaşırdım. Yoksa dediğinde bir şey yok, elbette yalıtımlı ortamda kayıt almak her zaman daha iyidir. Bunun yanında akustik düzenlemesi olan bir yerde kayıt almak daha da iyidir. (ki bu ikisinin aynı şey olduğunu düşünenler ve utanmadan insanlara tavsiyeler sunanlar var hala var hala)
Pre-amp kullanımı da öyle al-tak-kullan bir şey değildir ki? Senin de dediğin gibi piyasadaki pek çok ses kartının üzerinde bulunan pre-amp'lar, giriş seviyesi (Art Tube MP gibi mesela) preampları aratmayacak seviyede, hatta öyle kartlar var ki preamp katları bu preamplardan daha iyi. (amma çok preamp dedim yahu yuh bana)
Ama bu tartışmaların olmasına da bir bakıma seviniyorum. Senelerdir forumlarda "vokal kaydı için mixere para vermeyin, illa ses kartınıza bir takviye yapacaksanız ya daha üst seviye bir kart alın, ya da preamp takviyesi yapın" diye yırtındık durduk. Bu tartışmalar da bir nebze bunun meyvesi gibi geliyor bana.
En azından "abi acillllllllllll yardım!!! xenyx 802 mixer aldım, ses kartı lazım mı c1 mik çok iyiymiş alıp direkt mici takıp kayıt alabilir miym?" başlıklarına daha seyrek rastlar olduk, bu da bir şeydir yahu.
Haklısın Talos, maalesef herkes kulaktan dolma bilgilerle bu işleri yapmaya çalışıyor. Aslında çoğu kişi işin artisliğinde, yani ''kayıdımı yapayım da sağa sola hava atayım '', halbuki doğru dürüst kayıt için 10 fırın ekmek yemek lazım önce.
KeyfiMuzik.Net - Müzisyen Forumları
www.akustikkopek.com
Son miks yapım projemiz http://www.keyfimuzik.net/proje-geli...z-k-mahli.html
benim kayıtlarım rode nt1-a var ken çok iyiydi beğeniyordum şimdi rode nt2-a aldım ses kartım yetersiz kalıyor sanırım ses altta kalıyor 1-a da aldığım dolgunluğu bunda alamıyorum
Aynı problemi yaşayan inanmazsın belki ama tanıdığım 3 kişi daha var, 1i NT1a'ya geri döndü, 1i rapi bıraktı, diğeri de halen uğraşıyor bildiğim kadarıyla. Yalnız değilsin![]()
diyolar ki preamp al sorunun çözülür .doğrumudur diyorum