merhaba. ben Juno g aldım bitane. hafıza kartı bulamadım için srx card diyodu kullanım klavuzunda bilgisi olan varmı acaba? bide ses yükleniyormu diye sorcaktım. şimdiden teşekkürler![]()
merhaba. ben Juno g aldım bitane. hafıza kartı bulamadım için srx card diyodu kullanım klavuzunda bilgisi olan varmı acaba? bide ses yükleniyormu diye sorcaktım. şimdiden teşekkürler![]()
selam juno g yi kacha aldin?
1600 a aldım
1600 lira mi?/ 1600 e degermi? bende almak istiyorum/
evet harika bi makina..
ama 2. el aldım ben 0 ı 2100 felan
ben Azeriyim burdxa fiyatlar yuksek sen 1600 lirayami aldin? 2100 ne? yenisimi?
Sıfırı 2100 TL,,,,,,, 2. eli 1600 tl![]()
selamlar bende de juno g war gayet güzel bir alet.hafızasını arttırmak için 2gb lık compact flash diye bir kart aldım.ancak pcmcia diye de bir çevirici olması gerekiyormuş bunu da aldım.hazırladığın tonları bir yere koyabiliyorsun.klawyeni harici diskmiş gibi kullanabiliyorsun.hazırladığın sample ları bunun içine atıp klawyede kullanabiliyorsun.ancak şöyle bi durum var ki eğer ram almadıysan klawyede yeterli hafıza yok diyor we compact flashın hiç bir anlamı olmuyor.senin dediğin srx boardlar expansion boardlar mesela ultimate keys gibi içinde ton yuklu ilave bir board.ne için hafıza gerekiyor sana bunu belirtirsen daha fazla yardımcı olabilriiz
selamlar.konu kapanmış gibiama ben birşeyi merak ettim ve umarım cevap yazan bir arkadaşımız çıkar.Roland juno g ile Korg triton le arasında özellik ve sound olarak ne farklar vardır ? bu iki cihazdan birini alacağım fakat çelişkide kaldım.hangisi daha iyidir.(amaç ilk etapda bass davul ve eşlik çalışmak) fiyatları aynı neredeyse.şuanda 1200 1500 arası değişiyor...
artı ve eksileriyle değerlendirebilirseniz ben ve benim gibi bir çok arkadaş yararlanabilir bu bilgilerden .şimdiden çok teşekkür ederim.
@stand_by34
ben yaklaşık bir yıl önce triton le sattım we yerine juno g aldım.başlarda acaba hata mı ettim diye düşünürken şimdi juno g yi daha kapsamlı kullanmaya başladım.neden hata ettiğimi düşündüğümü yazayım sana sen de kıyaslamış ol iki aleti aynı zamanda..
sahnede kullanış olarak knoblar ,tuşlar,swtich tuşları,assignable switch tuşları,pitch bend ve modulasyon bendi cok güzeldi tritonun.özellikle de tuşesi çok hoştu.akustik tonlar gerçeğe yakındı ve birazcık editle cok guzel bir sound yakalayabiliyordum.cok guzel combinasyonlar yaratabiliyorsun bass dawul ve eşlik çalışmak için hali hazırda güzel seçenekler bulabilirsin istersen de kendin yazarsın.
tritonu satmamın nedeni ikinci el almıştım tuşlar içine girmeye başladı bu yuzden de pek sağlam olmadıgını dusundugum bir ürün..alet kendi kendine reset atıyordu haliyle yazdıgım tonlar gidiyordu..eski teknolojiyle üretilmişti ve smartmedia kart die bir illetle tanıştırdı beni sıfırı uretilmeyen bir kart..pcyle ton editi yapılamıyordu tuşları da eskidiği için çok zorlanıyordum ve sattım juno g yi aldım.
başlarda ısınamadım tekrar tritona donmeyi de dusundum ancak şimdilerde içine sample atabiliyorum,pc ortamında her turlu editi yapabiliyorum tritonla yapabildiğin herşeyi yapabilecegini düşünüyorum.ayrıca triton gibi input için extra bir boarda ihtiyacın yok direk içinde war zaten. çok guzel elektronik soundlar war ama dediğin gibi elektrik pianoları hariç piano organ string brasslar pek başarılı değil.canlı performans konusunda da live performance modunu çözdüğün anda wazgeçilmez bir alet olacaktır..sana önerim eğer juno g nin her özelliğini kullanmayacaksan temiz bir triton bul eğer kullanırım dersen juno g almaya bak..şöyle de bir tawsiyede bulunayım.tritonu elinden cıkarmak istediğinde talibi cok olacaktır ama juno g için aynısını söyleyemem.tercihi sana bırakıyorum iki aletle de tecrubem oldu sorun olursa cewaplarım saygılar![]()